Soortgelijke objecten creëren

Locatie

Creëer soortgelijk object

Contextmenu

Met het commando Creëer soortgelijk object kan je een object creëren met dezelfde kenmerken en instellingen als het geselecteerde object (bronobject). Het gereedschap en de methode die je nodig hebt om een object te creëren dat overeenstemt met het bronobject, worden automatisch geactiveerd en juist ingesteld.

Om een soortgelijk object te creëren:

Klik rechts op het bronobject (over te nemen object) en selecteer het commando. Het bronobject kan zichtbaar, onzichtbaar of grijs zijn ingesteld en hoeft zich niet op de actieve laag te bevinden.

Vectorworks activeert automatisch het gereedschap waarmee je het bronobject tekende.

Hieronder wordt dieper ingegaan op de kenmerken en instellingen die worden overgenomen.

Bronobject of kenmerk

Resultaat

Grafische kenmerken

Alle instellingen van het Kenmerkenpalet worden overgedragen op het nieuwe object, inclusief de klasse-instellingen.

Klasse

Het nieuwe object wordt aan dezelfde klasse toegewezen als het bronobject.

Layer

Het nieuwe object wordt op dezelfde laag geplaatst als het bronobject, op voorwaarde dat de Vectorworksvoorkeur Wissel van laag bij het creëren van soortgelijke objecten is ingeschakeld; zie Voorkeuren Vectorworks: Categorie Sessie

Tekst of een object met tekst

De opmaak van de brontekst wordt overgenomen.

Instellingen Methodebalk

Alle instellingen van de Methodebalk worden overgedragen op het nieuwe object, ook indien het bronobject volgens de methode Geroteerd werd ingevoegd.

Symbolen

Het geselecteerde symbool wordt actief gemaakt en het benodigde gereedschap wordt geactiveerd om een nieuw, soortgelijk symbool in te voegen.

Parametrisch object

De parameters worden exact op dezelfde manier ingesteld als die van het bronobject.

Muur

Het nieuwe object neemt de muurstijl over van het bronobject (Vectorworks-uitbreidingsmodule vereist).

Volg dezelfde werkwijze als bij het creëren van het bronobject.

Omdat het Kenmerkenpalet volledig afgestemd is op de opmaak van het bronobject, kan je deze grafische kenmerken via het paletmenu makkelijk als de standaard instellen voor het creëren van toekomstige objecten (zie Paletmenu).